Sluiten

Gedimat Buysse

 • Facebook
 • YouTube

Openingsuren

BOUWMATERIALEN (SLEIDINGE)

 • ma-vrij08u00-12u0013u00-18u00
 • zaterdag09:00-12:00
 • Bouwverlof 13/7 t.e.m. 4/8
 • gesloten van 15/8 t.e.m. 18/8

BETONCENTRALE (EVERGEM)

 • ma tot vr (winterperiode)7u0017u00
 • zaterdag7u00 - 10u00(maart tot oktober)
 • Bouwverlof 13/7 t.e.m. 4/8
 • gesloten van 15/8 t.e.m. 18/8

ZON- EN FEESTDAGEN GESLOTEN

Routeplan

BLOWERPROOF LIQUID BRUSH

luchtdichte coating

BLOWERPROOF LIQUID BRUSH is een watergedragen polymeer pasta, die aangebracht wordt met een verfborstel, en droogt tot een luchtdichte flexibele coating met goede hechting op diverse ondergronden. Dit product kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht.

Toepassingen & product:

1. Vloer/wand en wand/plafond aansluitingen & volledige muren

Om een goede luchtdichtheid te bekomen van een gebouw is het uitermate belangrijk aandacht te besteden aan de luchtdichtheid van de vloer/wand aansluitingen langs de binnenzijde van de buitenschil van het gebouw. De luchtdichtheid dient te worden aangebracht voorafgaand aan de pleisterwerken en de chappewerken.

Voor kleinere projecten, zoals particuliere woningen, wordt Blowerproof Liquid Brush geappliceerd met een verfborstel op de vloer/wand aansluitingen. Appliceer steeds een voldoende dekkende laag.

De wand/plafond aansluitingen dienen tevens behandeld indien deze aansluitingen uit twee verschillende bouwmaterialen bestaan zoals vb. rode baksteen/beton of ytong/beton. Verschillende bouwmaterialen geven verschillende zettingen in de tijd, wat kan leiden tot scheuren in het plakwerk.

2. Buisdoorvoeren

Uit talrijke EPB Blowerdoor testen, die worden uitgevoerd bij het einde van een bouwproject, is gebleken dat buisdoorvoeren in vele gevallen de grootste oorzaak zijn van het niet behalen van de geëiste luchtdichtheid.

Voor de luchtdichtheid van buisdoorvoeren kunnen wij de volgende oplossing voorstellen: vooreerst PUR schuim aanbrengen rondom de buisdoorvoeren; na uitharding, de uitstekende delen PURschuim wegsnijden en met een verfborstel een laag Blowerproof Liquid Brush aanbrengen; appliqueer steeds een voldoende dekkende laag.

3. Dagkanten ramen

Blowerproof Liquid Brush kan op verschillende ondergronden worden aangebracht met een verfborstel; hierdoor kan met één laag van dit product een volledig luchtdichting aangebracht worden rondom het raam, van het profiel, over het PURschuim tot de stenen dagkant; dezelfde werkwijze wordt toegepast bij houten dagkanten/raamkaders.

Het is belangrijk dat de dagkanten van de ramen voldoende PUR schuim bevatten; snij het teveel aan uitgedroogde PURschuim weg ter hoogte van het raamprofiel; dit geeft een goede basis om Blowerproof Liquid Brush aan te brengen.
Breng steeds een voldoende dekkende laag Blowerproof Liquid Brush aan zodoende een goede luchtdichtheid te kunnen garanderen.

Voor wat betreft de bescherming van de raamprofielen tijdens applicatie: breng een geschikte tape aan op max 5mm van de rand van het profiel; deze tape wordt direct na applicatie verwijderd om te vermijden dat het gedroogde membraan wordt losgetrokken tijdens het verwijderen van de tape.

WTCB testrapporten beschikbaar, incl. verouderingstesten:

 • Dampdiffusieweerstandsfactor
 • Adhesietesten op Ytong, rode baksteen en betonsteen; droge en bevochtigde ondegronden.
 • Adhesietesten op OSB en MULTIPLEX.
 • Adhesietesten van pleister op de coating.
 • Rek bij breuk: 250 à 350%

Hieronder een grafiek die de luchtdichtheid weergeeft van vloer/wand aansluitingen gerealiseerd met Blowerproof Liquid Brush in vergelijk met cementering en dit ná veroudering (zetting van de woning). (bron: studie UGent, Faculteit Ingenieurswetenschappen – Vakgroep Architectuur en Stedenbouw)

verticaal: het luchtverlies - horizontaal: drukverschil binnen en buiten

Blowerproof Liquid Brush - applicatie met verfborstel - 5 kg/emmer
Beschikbaar in een donker blauw en een niet-gepigmenteerde versie (wit-achtig).

Bij een bestelling in 1 afname van 50kg kan u de fabrikant contacteren voor specifiek advies op de werf!